Nadolazeći sve češći sunčani i lijepi dani znače samo jedno- minimalan boravak u kužini, maksimalan boravak na suncu. :) Potreba raste i za brzinskim receptima, ali da pritom ne gube na kvaliteti. Zato su browniesi uvijek dobar izbor.
ČOKOLADNI BROWNIES S LJEŠNJACIMA
200g čokolade za kuhanje
120g maslaca
80g smeđeg šećera
80g bijelog šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
110g glatkog brašna
20g kakaa u prahu
(80g) grubo nasjeckanih lješnjaka
Lješnjake stavite na pleh, pa u pećnicu na 30min-1h na 130C. Izvadite ih iz pećnice kad s lakoćom s njih padaju ljuskice, pustite da se ohlade, uklonite ljuskice pa ih grubo narežite.
Čokoladu s maslacem otopite na pari i ostavite par minuta da se ohladi.
Pjenasto umutite jaja sa šećerom + vanilin šećerom, zatim dodajte smjesu
čokolade i maslaca i lagano umiksajte. Pomiješajte brašno, kakao i lješnjake, te ih
postepeno po malo dodavajte u smjesu i lagano umiksajte.
Na pleh (20x30) stavite papir za pečenje, pa izlijte smjesu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180stupnjeva, 20-30min. Ovdje vam ne može poslužiti test čačkalicom jer je poželjno da se na nju uhvati malo biskvita i kad ih izvadite iz pećnice.
Šećer možete staviti u cijelosti smeđi ili bijeli, ili kombinirano kao ja. Lješnjake možete zamijeniti nekim drugim orašastim ili bobičastim voćem. Ovdje pronađite recept za browniese s višnjama u malo drugačijem omjeru.
Nema komentara:
Objavi komentar
šećer dolazi na kraju :)