10. siječnja 2016.

Youtube party...: LISNATE PIZZA ROLICE | puff pastry pizza rolls

Sinoć je naš hercegovačko-dalmatinski Klan organizirao druženje. Onakvo kakvo je splitska hip hop grupa Dječaci opjevala u pjesmi "CMC". Još jedna obična subota (ili petak) navačer. Ono što bi Balašević vjerojatno nazvao 'ordinarnom pijankom' ili 'čajankom', kako za koga.

Prilika je zahtjevala nešto brzo i fino i slano i nezdravo za grickanje, što paše uz pivu i vino. A di ćeš lakše/bolje nego natrpat lisnato tijesto sa sastojcima za pizzu. 

I naravno da nisam sama radila lisnato, jer je situacija zahtjevala ultimativno gotovanstvo, što je dakako rezultiralo ultimativnim junk-om.


Recept se, naravno, može iskoristiti i u druge svrhe, bilokakva druženja ili soliranja. Npr. za dječje rođendane, ako moderne mame to dopuste, jer recept vrišti od aditiva. :D

LISNATE PIZZA ROLICE

(18 komada)

1 pakiranje razvučenog lisnatog tijesta
100 g delikates šunke
150 g sira
150 ml pasirane rajčice (ili kečapa)
origano
1 jaje

(po želji dodajte štogod vam srce još želi- gljive, tikvice, papriku, kulen, pršut, kiselo vrhnje... mogućnosti su skoro beskrajne)


Izvadite lisnato tijesto koje je već netko za vas umjesio i razvukao. Premažite ga sa pasiranom rajčicom tako uz jedan duži kraj ostavite 3 cm bez rajčice. Ravnomjerno prekrijte tijesto naribanim sirom i sitno narezanom šunkom. Zarolajte tijesto po dužoj strani i narežite na komade/rolice širine cca 2cm. Rolice zatim položite na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje pa ih premažite razmućenim jajetom i pospite origanom. Pecite na 200C oko 15 min. 
Ostavite da se malo ohlade prije konzumacije kako ne bi spržili nepce.


Nomnomnom.
A.

Nema komentara:

Objavi komentar

šećer dolazi na kraju :)