27. veljače 2014.

PAŠTETA OD SRDELE I LOKARDE

Jedan brzinski recept za riblju paštetu, prigodan za nadolazeće korizmene petke ili bilo koje druge. Super praktična za ponijet na posao ili poslužiti kao predjelo. Najbolje je u nju staviti svježe pečenu ribu koji niste uspjeli pojesti, ali prolazi i ona iz konzerve. Majonezu zamijenite kiselim vrhnjem (ja ga nisam imala), a ako nije dovoljno maziva dodajte i maslinovog ulja (ja ga ne volim). Strpajte još koji sastojak koji vam je drag, recimo limun ili kapare. Sve je manje više proizvoljno.


PAŠTETA OD SRDELE I LOKARDE
(sardina+lokarda)  pečena riba ili iz konzerve          
(3)                          jaja                                               
(10tak)                   kiseli krastavci
(3 žlice)                 majoneza ili kiselo vrhnje
(pola žlice)            senf
                              sol
+
papar
maslinovo ulje

Pečenu ribu očistite od kostiju, a jaja skuhajte. Sve sastojke zatim stavite u sjeckalicu/multipraktik,  zgnječite štapnim mikserom ili ručno narežite na što sitnije komadiće (potrajat će). Količinu sastojaka odredite po želji i ukusu, jedini zahtjev je da pašteta bude lijepe mazive konzistencije.
Servirajte uz prepečeni (kukuruzni) kruh.



Nema komentara:

Objavi komentar

šećer dolazi na kraju :)