12. svibnja 2013.

LEGIČINI BROWNIES S VIŠNJAMA

Sezona je roštilja. Evo za tu priliku jedne jednostavne slastice, za koju čak i momci pitaju recept!
U revijalnom tonu s popularnim američkim kolačem s tajnim sastojkom... višnjama, naravno. :)

BROWNIES S VIŠNJAMA



450g čokolade za kuhanje
250g maslaca
300g šećera
1 žličica arome vanilije ili 1 vrećica vanilin šećera
7 jaja
200g glatkog brašna
40g kakaa

+ (smrznute) višnje

Otopite čokoladu i maslac na pari i ostavite da se malo ohladi.
Pjenasto umutite jaja sa šećerom + vanilin šećerom, zatim dodajte smjesu čokolade i maslaca i umiksajte. Pomiješajte brašno i kakao, te ih postepeno po malo dodavajte u smjesu i lagano umiksajte.
Na pleh (30x35) stavite papir za pečenje, izlijte smjesu i po njoj pobacajte smrznute višnje (količina po želji).
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180stupnjeva, 20-30min.

Preporučujem konzumiranje uz neki dobar film ili knjigu.

* Legica preporučuje serviranje uz sladoled od vanilije. :))



Nema komentara:

Objavi komentar

šećer dolazi na kraju :)