Kompliciranost- srednja kategorija, vrijeme pripreme cirka 3-4h.
4 jaja
100g šećera
120g brašna
50g čokolade za kuhanje
10g maslaca
Na pari otopite čokoladu s maslacem (prvo rastopiti maslac, pa dodati čokoladu). Jaja miksajte s malo vruće vode 1min, pa dodajte šećer i miksajte još 2min. U smjesu prosijte brašno i lagano umiješajte, i zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro promiješajte ručno. Stavite u kalup za tortu obložen papirom za pečenje, u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva, na 15-20min. (nakon 10tak min. već možete napraviti test čačkalicom).
Kad se ispeče ostavite ga da se skroz ohladi, pa ga usitnite što bolje (u multipraktiku ili sl.).
čokolada za kuhanje / nutella / mermelada
rum
mlijeko
I sad slijedi improvizacija. Usitnjeni biskvit se treba spojiti u masu od koje treba moći oblikovati kuglice. Ja sam otopila 100-150g čokolade za kuhanje, dodala ruma i malo mlijeka i dobila smjesu od koje sam oblikovala kuglice veličine oraha koje sam nakon toga stavila na pola sata u zamrzivač da se stisnu prije stavljanja glazure.
ukrašavanje
200g čokolade za kuhanje
100g tamne čokolade (72% kakaa)
100g bijele čokolade
bademi (lješnaci, orasi...)
čokoladne mrvice
kokos
ili što god drugo vam padne na pamet...
I na kraju- fun part. Čokolade sam otopila na pari (prvo tamnu, pa bijelu, pa običnu, pa opet bijelu), i u njih utopila kuglice, pa ih slagala na masni papir i odmah ukrašavala (tako da se bademi, mrvice i kokos prime za čokoladu). I onda u frižider da se sve ohladi i čokolada ponovo stisne.
I navali narode! :)
Bilo bi mi žao navalit na tu prekrasnu šarenu sliku, al' da bi smazala sve u jednom dahu...e baš bi!
OdgovoriIzbriši