13. travnja 2014.

MINI PAVLOVE S JAGODAMA



 

Kao inspiracija je poslužio recept s bloga M's Bakery.


MINI PAVLOVE S JAGODAMA

beze kore
(za 15 mini kora)

4 bjelanjka
180 g šećera u prahu
1 žlica alkoholnog octa
1 žlica gustina
4 žlice kakaa u prahu

Miksajte bjelanjke dok se ne stvori bijela pjena, pa počnite dodavati šećer u prahu žlicu po žlicu. Miksajte dok smjesa ne postane sjajna i čvrsta (2-3 min). Dodajte ocat, gustin i kakao (koji ste prethodno prosijali) i ručno ih umiješajte, smjesa mora biti jednolične boje. Na papir za pečenje nacrtajte krugove promjera 8cm tako da između ostavite 3-4cm razmaka, zato što se kore pečenjem malo prošire. Možete naravno crtati krugove veličine po želji, samo računajte da ćete dobiti manje kora ako krugovi budu veći. Preokrenite papir za pečenje tako da nacrtana strana bude okrenuta na pleh, pa stavljajte smjesu na papir tako da u sredini formirate malo udubljenje u koje ćete kasnije stavljat šlag i jagode. (Iako, čak i ako ne bude udubljenja, sve će i dalje normalno stajati. :)) Zagrijte pećnicu na 140C, i obavezno uključite ventilaciju. Ja sam odmah stavila oba pleha i temperaturu smanjila na 130C. Pecite ih 20-25min. Kad su pečeni, ugasite pećnicu, otvorite malo vrata i ostavite ih unutra dok se ne ohlade.
Skidanje kora s papira za pečenje bilo je relativno problematično. S jednog papira su se skidale normalno bez pucanja, a na drugi su se priljepile tako da sam ih jedva odvojila (isti papir, ista pećnica, isto vrijeme). Možda bi onda papir trebalo malo premazati maslacem za svaki slučaj.

seriviranje
750ml vrhnja za šlag
2 mjerice jagoda
100g čokolade za kuhanje

Kore je najbolje ispeći dan ranije i ostavit ih da se dobro ohlade i osuše, a sve ostalo napravite netom prije konzumacije*. Vrhnje za šlag smiksajte da dobijete šlag (:D), jagode operite, očistite i narežite, a čokoladu otopite na pari. Sve zatim nabacajte na kore. Možete ih slagati na jedan ili više katova. :)


* čitajući druge blogove o hrani i ine stranice stekla sam dojam da Pavlovu nije poželjno držati u frižderu, što se pokazalo netočnim. Ostalo je par popucalih kora, pa sam ih natrpala šlagom, jagodama i čokoladom i ostavila u frižderu preko noći, idući dan su bile puno ukusnije nego one servirane netom prije konzumacije, jer su kore omekšale, okusi se spojili i doslovno su se topile u ustima.

2 komentara:

  1. Odlično izgledaju u ovako mini izdanju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pavlovu odnedavno obožavam, a i sve mini verzije. Super izgledaju. ;)

    OdgovoriIzbriši

šećer dolazi na kraju :)