biskvit
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Razdvojite jaja na žumanjke i bjelanjke, te od bjelanjaka napravite snijeg. Zatim miksajte žumanjke (cca 1min), lagano dodajte šećer+vanilin šećer i još miksajte (cca 2min). Nakon toga polako dodajte brašno+kakao+prašak za pecivo i miksajte na srednjoj brzini. Dobit ćete jako gustu i ljepljivu smjesu u koju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka (malo po malo). Smjesu stavite u prethodno namašćen (maslacem) i pobrašnjen lim, te u pećnicu na 180oC 10-15min (ovisno o debljini biskvita tj. veličini lima, najbolje je kao uvijek provest 'test čačkalicom' :)).
krema
3 jaja
250g šećera
4 reda čokolade za kuhanje
3 žlice gustina
3 dcl mlijeka
150g maslaca
Čokoladu za kuhanje otopite na pari. Miksajte jaja, pa zatim šećer, i na kraju dodajte otopljenu čokoladu za kuhanje (ne smije biti vruća). U jednoj posudici razmutite gustin s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. Kad mlijeko zavrije maknite ga s vatre i u njega dodajte smjesu jaja, šećera i čokolade, pa kuhajte još 5-7min na laganoj vatri (da se jaja dobro termički obrade) stalno lagano miješajući. Ponovo maknite s vatre i dodajte razmućeni gustin, te još kratko vratite na vatru. Kremu prebacite u drugu posudu i stavite da se hladi. U skroz ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac.
+ 3-4 banane
1/2l vrhnja za šlag
jaka crna kava/nescafe/mlijeko
slaganje
Ohlađeni biskvit zalijte kavom ili vrućim mlijekom (ovisno o ukusu, ja sam zalila mlijekom), na njega složite banane rezane na krugove, zatim stavite kremu, i zatim šlag (prethodno ga, naravno, izradite). Sve pospite naribanom čokoladom.
I uživajte dok ga ima jer nestaje brzinom svjetlosti.
Nema komentara:
Objavi komentar
šećer dolazi na kraju :)